Uw bedrijf op Google Maps

Gratis uw bedrijf op Google Maps

De meeste ondernemers hebben het inmiddels wel door. Mensen die op zoek gaan naar een lokaal bedrijf, grijpen niet meer naar de telefoongids of de gouden gids. Het zal u niet verbazen dat het internet tegenwoordig de plek is waar mensen op zoek gaan naar een nieuwe sportschool, boekhoudkantoor of een winkel om een nieuwe eettafel te kopen.

[box type=”info” style=”rounded” border=”full”]97% van de klanten zoekt lokale bedrijven via het internet. 73% van alle online activiteiten is gerelateerd aan lokale content (Bron: Inc.)[/box]

Bespaar uw zuurverdiende euro’s met papieren advertenties en zorg dat u OPVALT bij de lokale zoekresultaten in Google. Dit doet u met een vermelding voor uw bedrijf op Google Maps. Oh ja, dit is trouwens een gratis vermelding die u zelf kunt activeren!

Uw bedrijf op Google Maps – Een account aanmaken

Om uw Google Maps vermelding aan te maken, hoeft u slechts drie dingen te doen. Dit zijn ze:

  1. Uw bedrijfs-informatie toevoegen. Denk aan uw contactgegevens en vestigingsadres, maar ook aan foto’s of een (zelfgemaakte) video.
  2. Uw aanmelding bevestigen via uw telefoon of postkaart.
  3. Wachten totdat uw bedrijf verschijnt op Google Maps (of eigenlijk Google Places dus).

Om uw bedrijf aan te melden bij Google Maps / Places, begin hier bij Google Maps voor bedrijven.

Heeft u eenmaal uw bedrijfsvermelding aangemaakt, vergeet dan niet om de juiste gegevens in te vullen. Denk hierbij aan uw openingstijden, betalingsmogelijkheden, omschrijving activiteiten en aanvullende details. Natuurlijk vermeldt u uw website, uw telefoonnummer  en voegt u een paar afbeelding toe.

[box type=”note”]Voeg niet alleen foto’s toe van de buitenkant van uw pand, maar laat ook de binnenkant van uw bedrijf zien.[/box]

Hoe ziet een bedrijfsvermelding op Google Maps eruit?

Hieronder ziet u de resultaten voor de zoekopdracht “makelaar Oss”. In het rode kader ziet u de bedrijven die staan vermeld in Google Maps, rechtsboven in het rood het overzicht van Google Places. De resultaten in het blauwe kader zijn de organische zoekresultaten en rechtsonder staan de betaalde advertenties. U kunt deze afbeelding vergroten in een nieuw venster door er op te klikken.

voorbeeld-google-maps-bedrijven

Wat is uw ervaring met Google Maps voor bedrijven?

Laat het me weten, ik ben benieuwd wat u vindt van Google Maps en Places voor uw bedrijf. U kunt snel reageren via het reactie formulier onderaan de pagina.

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten