Starten met bloggen – 24 tips (deel 2)

Blogt uw bedrijf al?

Business-to-business bedrijven met een eigen blog genereren gemiddeld 67% meer leads per maand,
dan bedrijven die niet bloggen (bron: Social Media B2B). Ahum, ja lees dat nog eens na… 67% meer leads. De vraag is dus, waarom blogt uw bedrijf nog niet en is het wenselijk voor uw bedrijf om deze situatie te veranderen?

Starten met bloggen

Natuurlijk kan ik u nu vertellen dat bloggen een vak apart is, zeker als u uw blog wilt richten op uw doelgroep, maar ook zoekmachine vindbaarheid. Daarbij komt het distribueren van uw blog posts via sociale media en het verzorgen van verkeer van uw blog posts naar uw landingspagina’s voor conversie. U weet dus dat er heel wat werk aan de winkel is.  Inbound Marketing noemen we dit. Evengoed geef ik u nu alvast blog tips waarmee u zelf aan de slag kunt, op uw eigen blog.

24 blog tipsorgineel-bloggen

De eerste 8 blog tips, heb ik al gepubliceerd in het eerste artikel in dit 3-luik over bloggen. Hier komen de volgende 8 tips:

  • Beperk u tot  1 onderwerp per post (bericht). De concentratie spanne van lezers is kort. Meerdere onderwerpen in 1 post maken uw bericht al snel verwarrend waardoor uw lezers afhaken.
  • Originaliteit loont! Als u iets origineels of unieks brengt, wordt u onthouden. Dit is gelijk een van de grootste uitdagingen bij het bloggen. Kunt u dit van nature goed? Ga dan bloggen, u heeft een waardevol talent.
  • Registreer uw eigen domein. Zo laat u uw lezers zien dat u het serieus meent met uw eigen identiteit.
  • Zorg voor een snelle (server) host. Een trage blog werkt niet voor uw lezers en ook niet voor de zoekmachines.
  • Reken niet op die ene kaskraker. Serieus, bloggen is een dagelijkse of wekelijkse strijd met uzelf. Als u vooraf schrijft met de verwachting, of hoop, dat die ene post (bericht) gelijk viraal gaat en u een enorme hoeveelheid bezoekers oplevert, dan zult u teleurgesteld raken. Ook als u een post schrijft die fantastisch indexeert en enorme bezoekers aantrekt, dan is de vraag hoeveel van deze bezoekers een tweede keer terugkomen naar uw blog.
organische-groei-bloggen

organisch groeien met bloggen

  • Schrijf voor organische groei van uw volgers. In mijn ervaring is het al fantastisch als een post dagelijks een of enkele nieuwe inschrijvingen voor uw nieuwsbrief of sociale media volgers oplevert. Weet dat dit serieuze volgers zijn en u hiermee gerust zeer verguld mag zijn. Houd dit vol. Iedere dag een klein beetje groei is een enorme strategische vooruitgang op langere termijn.
  • Beheer uw reacties. Om spam te voorkomen in uw reactie formulieren kunt u gebruik maken van akismet of andere captcha software.
  • Reageer op de reacties die u krijgt op uw berichten. Een reactie is altijd een compliment voor uw werk, ook als deze inhoudelijk niet aansluit op hetgeen u heeft geschreven. Immers, als iemand de moeite neemt om te reageren, neemt hij uw werk serieus, ook als uw lezer het inhoudelijk niet met u eens is.
[quote style=”boxed”]Wat zijn uw ervaringen of ideeën over zakelijk bloggen? Geef hieronder uw mening, dank u wel![/quote]

Mis de laatste 8 blog tips niet

Dit was het tweede artikel met 8 tips, in een serie van drie posts over bloggen voor uw bedrijf. Wilt u de laatste 8 tips niet missen? Meld u dan aan voor mijn nieuwsbrief. De vorige 8 tips over bloggen leest u hier.

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten