Starten met bloggen – 24 tips

Start met Bloggen – deel 1blog-tips

Een Blog is een web publicatie van artikelen, al dan niet met afbeeldingen, video of audio erbij. De geplaatste artikelen noemen we ook wel blog posts. Het bijhorende werkwoord is dan ook blogging (het schrijven van blog posts). Blogs worden geschreven om ideeën, visies, informatie en zoal meer te delen met anderen. Ook bedrijven maken steeds vaker gebruik van een blog. Terecht overigens, want een bedrijf dat niet blogt, laat kansen liggen.

3 blog posts over … bloggen

Als u eindeloos blijft zoeken op het internet naar tips over bloggen, dan blijft u eindeloos nieuwe tips vinden. Doe dit vooral wel, het heeft mij in ieder geval enorm geholpen. Maar ik zal u wat moeite besparen. Hiervoor heb ik alvast 24 tips waarmee u direct aan de slag kunt voor u op een rijtje gezet. Letterlijk. De tips zijn verspreid over drie opeenvolgende posts, zodat u zich niet ineens door een enorme lap tekst heen hoeft te worstelen.

Heeft u vragen? Reageer gerust, graag zelfs. U kunt onderaan dit artikel uw feedback geven. Dank!

Hier zijn de eerste blogging tips:blog-bouwen

  1. Blog bouwen op een blogging platform.Hiervoor zijn vele invullingen mogelijk. Persoonlijk gebruik ik graag  WordPress om te bloggen, omdat het content management systeem dat hierachter zit veel mogelijkheden biedt. Heeft u een website bouwer, overleg dan met hem/haar. Of begin op Blogger van Google, is laagdrempelig en gratis.
  2. Hanteer een consequente schrijfstijl. Als u posts (berichten) schrijft, zorg dan voor een consistente toonzetting. Is uw schrijfstijl formeel? Informatief? Of juist losjes en grappig? Kies de schrijfstijl die past bij uzelf en uw doelgroep, handhaaf deze.
  3. Gebruik afbeeldingen. Lezers houden van afbeeldingen, zeker als deze de inhoud van bericht verduidelijken. Tip: voorzie iedere afbeelding van een ‘alt tag’ die aansluit op het onderwerp (zoekwoord) van uw bericht. Dit verhoogt uw vindbaarheid in zoekmachines.
  4. Voeg uw persoonlijke profiel toe. Vertel kort iets over uzelf, geef uw lezers een korte indruk van uzelf.
  5. Houdt uw alinea’s kort. Zoekmachines houden misschien van veel relevante content, maar mensen houden wie-ben-ik-bloggervan overzicht. Lange lappen aaneengesloten tekst vragen (te) veel concentratievermogen om te lezen.
  6. Gebruik ‘headers’ (titels), maar doseer. Titels geven overzicht. Het gebruik van zgn. H1, H2 titels is ook belangrijk voor uw zoekmachine optimalisatie. Weet u niet wat ik bedoel? Abonneer u op mijn nieuwsbrief en ik kom hier snel op terug, dat is belooft!
  7. Gebruik zoekwoorden. Wilt u in zoekmachines gevonden worden op een onderwerp (zoekwoord)? Gebruik dit zoekwoord met regelmaat in uw blog posts en titels. Belangrijk is om uw zoekwoorden op de juiste manier te verwerken in uw posts. Meer over dit onderwerp leest u in dit artikel op de blog van Vince Balk.
  8. Laat u inspireren door anderen. Er zijn talloze websites die inspirerende of inhoudelijke tips weggeven. Over bloggen wordt namelijk veel … geblogd. Dit is een leuk voorbeeld, maar weet dat er vele duizenden sites te vinden zijn over bloggen.

In de volgende post over bloggen:

originaliteit loont!, uw eigen domein, reken niet op die ene kaskraker…
Mis deze post niet, meld uzelf hieronder aan voor deze tips.

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten